Werkwijze algemeen 

In ons leven maken we vaak weinig tijd om stil te staan, een verhaal te vertellen of ernaar te luisteren. Mijn werkwijze is juist om stil te staan bij het verhaal van jouw leven.

We nemen de tijd om te bekijken waar je naar verlangt en waar je tegenaan loopt om te zien welke blokkades en patronen er werkzaam zijn. Het gaat meestal niet om het vinden van kant en klare oplossingen, maar gedurende de gesprekken word je je meer bewust van je eigen kracht en leer je om te gaan met hetgeen je eerst blokkeerde.

Alle gesprekken werk ik op basis van een interventieplan, een methodiek die is ontwikkeld door het Instituut voor Psychosynthese. Deze methodiek wordt gebruikt door alle psychosynthetici  in Nederland en gebruiken we om problemen in kaart te brengen en systematisch te kunnen ordenen.

Overigens kan dan ook blijken dat een ander soort dienstverlening meer op zijn plaats is dan psychosynthese. In dat geval zal ik proberen je door te verwijzen.

Wat werkvormen betreft biedt de psychosynthese een heel aantal methoden en technieken, variërend van concrete (huiswerk-)opdrachten tot ‘achterover leunen’ en luisteren naar een verhaal.

 “Problems cannot be solved with the same mind set that created them.”

Albert Einstein