Wat zijn keukentafelgesprekken?

Keukentafelgesprekken zijn gesprekken met meer mensen aan tafel. We zitten met maximaal 5 mensen letterlijk aan de keukentafel bij mij thuis in Hilversum en gaan in die avonden samen met elkaar op reis. Het is vaak enorm bevrijdend, leuk en ook nog leerzaam om te zien hoe anderen ‘het doen’.

Op de facebookpagina van Droomdetectives  kondig ik een nieuwe serie aan. Staat er geen serie gepland of kun je niet op de aangegeven tijd, stuur me dan een mailtje of een app met de titel keukentafelgesprek en vertel daarin dat je geinteresseerd bent. Dan stuur ik je tijdig een uitnodiging.

Waarom kies je voor keukentafelgesprekken?

  • aandacht voor jouw achtergrond en ervaring
  • vragen die je laten nadenken over wat jij belangrijk vindt
  • antwoorden op vragen die

Voorbeelden van gespreksthema’s

  • Wat nu: MBO-diploma op zak, maar ga ik nu studeren, of toch werken? En zo ja, wat dan precies? Wat wil ik eigenlijk zelf? En wie bepalen er mee? We zoeken naar vragen en gaan op zoek naar de antwoorden. Iedere week krijg je huiswerk mee, zodat je ook tussen de bijeenkomsten op zoek gaat naar antwoord. Daardoor wordt het snel duidelijk waar je heen wilt, wat je wilt doen en wat je daar nog voor moet doen.
  • (Bijna) afgestudeerd: en nu? Je gaat al bijna je hele leven naar school. Bijna zolang als je je kunt herinneren. Je ziet nu de datum van je afstuderen dichterbij komen. Maar wat wil ik eigenlijk daarna? Wat wil ik in mijn leven? Kan ik dat nog leren? We zoeken met elkaar naar de vragen die ertoe doen – en luisteren naar de antwoorden. Een praktische cursus met huiswerk en een goed begin op weg naar het einde van de studie.
  • Verlies met mayonaise. Een reeks gesprekken over verliezen en loslaten. Iedereen kent wel iemand die iets of iemand is kwijtgeraakt. Zelf weet je ook wel dat je niet de enige bent. En toch lukt het je niet om de draad weer op te pakken. Het is zo pijnlijk. Alsof iedereen je vraagt om te vergeten, terwijl dat het laatste is wat je wilt. En toch wil je ook door. Maar dan mét die ander, met het verlies.

Meer mensen, lagere kosten

Als je ervoor kiest om je probleem te delen met meer mensen dan alleen Droomdetectives, betaal je ook nog eens minder! Voor Droomdetectives is het van belang om iedereen toegang te kunnen geven. Daarom zijn de kosten expres laag: voor een reeks van zes gesprekken van ca 1 uur betaal je in totaal 120 Euro (incl. BTW).

Interesse? mail vrijblijvend naar info@droomdetectives.nl. Dan noteer ik je als belangstellende en geef je een seintje als een nieuwe serie start. Op dat moment besluit je pas of je je op wilt geven.