Werkwijze individuele coaching 

Waarom een individueel coachingsgesprek?

Vaak is een heftige gebeurtenis, zoals een verlies, ziekte, scheiding of een ander probleem wel de aanleiding, maar dat hoeft niet. Andere redenen zijn bijvoorbeeld:

  • Vastlopen in je studie of werk of in de keuze daarvan
  • Niet weten waarom je werkt waar je werkt
  • Problemen hebben in je relatie of met een scheiding
  • Een vaag gevoel hebben dat “het beter kan”, zonder te weten hoe
  • (bijna) afgestudeerd zijn, maar géén idee hebben wat je daarna gaat doen

De kennismaking

Als je belt, appt of mailt om een afspraak te maken, dan zal ik je een paar vragen stellen: hoe je heet, waar ik je kan bereiken en een korte beschrijving waarvoor je komt. Vervolgens maken we een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Dat gesprek duurt meestal ca 1 uur. Daarin is ruimte voor:

  1. Jouw verhaal. Jij kunt vertellen waarom je er bent, wat er aan de hand is en wat je zou willen bereiken
  2. Uitleg over wat ik voor je kan betekenen en mijn manier van werken
  3. Alles wat je zou willen vragen

Aan het einde van het gesprek bepalen we allebei of we verder willen gaan. Je kunt daar ook thuis nog over nadenken. Het eerste gesprek kan daarom een begin zijn van een gezamenlijke reis, maar het kan ook blijven bij dat ene gesprek.

En dan?

Droomdetectives werkt op basis van een interventieplan, een methodiek die is ontwikkeld door het Instituut voor Psychosynthese in Hilversum. Deze methodiek wordt gebruikt door alle Nederlandse psychosynthetici. Het interventieplan geeft doel en richting aan de gesprekken, terwijl er ruimte blijkft voor het creatieve en onverwachte. In een interventieplan staat onder andere het doel waaraan we werken, maar ook het aantal gesprekken, de (tussen) evaluatie en de kosten opgenomen.

Nieuwsgierig?

Dan hoor ik vast binnenkort van je! Je kunt Droomdetectives mailen of direct bellen. Whatsappen mag natuurlijk ook.