Counseling of coaching

Droomdetectives biedt counseling, maar wat is dan het verschil met coaching?

Een coach is een begeleider die een ander in staat stelt zijn of haar mogelijkheden optimaal te benutten. Een coach werkt vaak oplossingsgericht. Counseling houdt zich bezig met levensvragen, of existentiële vraagstukken, en helpt je een probleem in een ander daglicht te zetten. In Nederland maken veel mensen weinig onderscheid tussen beide richtingen. In het algemeen werkt een coach oplossingsgericht aan je probleem, terwijl een counselor je helpt zien dat dit probleem precies jouw grootste kans is in je leven. 

Tijd om stil te staan

Als je bij Droomdetectives langskomt, is er aandacht voor jou. Er is tijd zonder telefoon, zonder afleiding. Tijd voor wat jij belangrijk vindt. Hoeveel van die plekken ken je, waar alle tijd voor jou is? Het is louterend, rustgevend en het maakt je creatief. Die creativiteit heb je hard nodig, want daarvoor kwam je toch? Deze gesprekken leiden je naar datgene wat voor jou belangrijk is en het leert je keuzes te maken voor het vervolg. Hoe vaak en hoe lang je komt, dat bepalen we samen. Je kunt het een vast aantal gesprekken vooraf vastleggen, maar ook ‘zien hoe het loopt’.

Waarvoor kun je bij Droomdetectives terecht?

Wij mensen creëren allerlei problemen voor onszelf als we niet leven vanuit onze innerlijke waarden. Dan ontstaat er een conflict in onszelf wat zich kan uiten in een breed spectrum aan problemen, zoals:

  • Langdurige stress
  • Burn-out
  • Overspannen
  • Ziekte
  • Relatieproblemen
  • Problemen op het werk

Bij Droomdetectives werken we niet direct aan de oplossing van de problemen, maar gaan we ervan uit dat ze ergens voor dienen. We gaan op zoek – als detectives – naar de droom van jouw leven.

Twijfel je nog?

Weet je nog niet zeker of Droomdetectives iets voor je is? Boek dan een kennismakingsgesprek en leg je vragen en twijfels voor aan Mark of Marjolein.

Wie voor zichzelf zorgt, zorgt voor de wereld