Spel-speler-plaats 

Psychosynthese maakt gebruik van een aantal modellen en technieken. De technieken waar Droomdetectives veel gebruik maakt, zijn:

De kracht van verbeelding

Zowel door het schrijven van een biografie als door het veelvuldig gebruik van de verbeelding, maken we verhalen tot leidende kracht als je bij droomdetectives aan de slag gaat. Geleide visualisaties zijn hierbij heel behulpzaam als onderzoeksmiddel. Ook maken we bij de langere trajecten gebruik van een interventieplan, een methodiek die is ontwikkeld door het Instituut voor Psychosynthese en gebruikt wordt door alle psychosynthetici  in Nederland  om jouw situatie professioneel en systematisch te ordenen. Door de bespreking van dit plan komen we tot overeenstemming over de doelstelling, de aanpak, de lengte, de kosten, en de evaluatiemoment(en).

Spel-speler-plaats

Dit is een krachtig model dat toepasbaar is in iedere situatie en voor ieder mens. De uitkomst is strikt individueel. Het model spel-speler- plaats kun je opvatten als een model waarmee je (weer) leert ‘spelen’. Als je het leven weer als spel kunt zien, dan kun je ook leren genieten van het spel en zijn regels. Dan hoef je je minder slachtoffer te voelen van het leven of de situatie. Een reis door het model spel-speler- plaats geeft keuzemogelijkheid en daarmee vrijheid, in een situatie waarvan misschien dacht vast te zitten. Door op zoek te gaan nar het verhaal kom je misschien wel tot onverwachte, duurzame oplossingen. In 2021 is dit model beschreven in het ‘Zoek het Verhaal’ en is bedoeld voor organisaties én (samengestelde) gezinnen. 

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Koop ‘zoek het verhaal’.

 “Problems cannot be solved with the same mind set that created them.”

Albert Einstein