Over Marjolein 

Help mij het zelf te doen – Maria Montessori

“Zelf doen!” het schijnt als peuter mijn vaste tekst te zijn geweest, lang voordat ik de dingen kon, die ik graag wilde doen. Nu is het als ruim 20 jaar wat ik doe als stiefgoedprofessional in Hilversum, als psychosyntheticus, en als moeder. In alle dingen die ik doe, staat centraal dat ik ernaar streef dat jij beter wordt in wat jij wilt, door de kennis en technieken die ik weet, te leren aan jou. Ik streef, in alles wat ik doe, naar de groei van de mensen in mijn buurt.

Mijn achtergrond:

  • Geboren in Amsterdam, als oudste kind van een psycholoog en een docente Nederlands. Hoewel ik enorm mijn best heb gedaan om het anders te doen, kan ik inmiddels zeggen dat de appel niet ver van de boom viel.
  • Een montessori-opleiding van kleuterschool tot VWO. Hier leerde ik zelfstandig te werken, samen te werken en de basis van kritische analyse (waarom moet ik dit leren?)
  • Een bacheloropleiding bibliotheek en documentaire informatie en een masteropleiding informatiekunde. Hier leerde ik de basis van ordenen, structureren en beschikbaar stellen, dat ik nu toepas in leven en werk.
  • Een bacheloropleiding psychosynthese – De opleiding die zich richt op problemen bij individuen en organisaties, leerde me een betere studieloopbaanbegeleider te zijn en maakte het mogelijk om dit bedrijf te starten. Ik werk ook als partner in Bevlogen Teams.
  • Ruim 20 jaar ervaring als docente in informatiekunde, als studieloopbaanbegeleider en afstudeerbegeleider.
  • Ruim 20 jaar ervaring als moeder, sinds 8 jaar in een samengesteld gezin. Moeder zijn leert je iets over ‘ogen in je achterhoofd’, over het knopje waarmee ik ‘op rood’ ga, over flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Het leert me veel over “met elkaar samenleven” en hoe ingewikkeld dat soms is en op andere momenten weer zó de moeite waard.

Mocht je nog meer willen weten: natuurlijk kun je ook mijn profiel op LinkedIn raadplegen.

 Over Mark 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Mijn lijfspreuk geldt niet alleen voor teams, maar ook voor jou. Allemaal hebben we soms iemand nodig om onze dromen, onze diepste verlangens en behoeften te onderzoeken. Stilstaan om daarna met nieuwe energie en een nieuw perspectief je weg te vervolgen. Ik breng je dichter bij jezelf. Naar die plek waar je het weer weet.

Mark studeerde Psychosynthese en is sinds 2015 psychosyntheticus voor Droomdetectives en directeur van Bevlogen Teams. Daarnaast is Mark oprichter van Droneconsultancy, een adviesbureau voor drone-operators die professioneel vliegen. Mark is gespecialiseerd in het coachen van met name mannen die vastlopen in hun werk en een carrièreswitch overwegen.