Over Marjolein 

Help mij het zelf te doen – Maria Montessori

“Zelf doen!” het schijnt als peuter mijn vaste tekst te zijn geweest, lang voordat ik de dingen kon, die ik graag wilde doen. Nu is het als ruim 20 jaar wat ik doe als docent, als psychosyntheticus, als coach en als moeder. In alle dingen die ik doe, staat centraal dat ik ernaar streef dat jij beter wordt in wat jij wilt, door de kennis en technieken die ik weet, te leren aan jou. Ik streef, in alles wat ik doe, naar de groei van de mensen in mijn buurt.

Mijn achtergrond:

  • Geboren in Amsterdam, als oudste kind van een psycholoog en een docente Nederlands. Hoewel ik enorm mijn best heb gedaan om het anders te doen, kan ik inmiddels zeggen dat de appel niet ver van de boom viel.
  • Een montessori-opleiding van kleuterschool tot VWO. Hier leerde ik zelfstandig te werken, samen te werken en de basis van kritische analyse (waarom moet ik dit leren?)
  • Een bacheloropleiding bibliotheek en documentaire informatie. Hier leerde ik de basis van ordenen, structureren en beschikbaar stellen (het hart van het vak), dat ik nu kan toepassen in een veel bredere context van mensen en huizen.
  • Een masteropleiding informatiekunde. Hier leerde ik vooral mooie mensen kennen en ik haalde een diploma waarvan ik niet wist dat ik er 15 jaar later heel erg blij mee zou zijn, omdat de wet veranderde en alle HBO docenten opeens een masterdiploma moesten hebben. “understanding comes later” noemen we dat.
  • Een bacheloropleiding psychosynthese – De opleiding die zich richt op problemen bij individuen en organisaties, leerde me een betere studieloopbaanbegeleider te zijn en maakte het mogelijk om dit bedrijf te starten. Ik werk ook als partner in Bevlogen Teams en daar is de organisatiekundige kant vooral bruikbaar.
  • Ruim 20 jaar ervaring als docente, deels in informatiekunde en deels als studieloopbaanbegeleider en afstudeerbegeleider. Daar leer ik nog elke dag over mensen en het stimuleren van groeiprocessen bij anderen en daarmee bij mezelf.
  • Bijna 20 jaar ervaring als moeder, sinds 7 jaar in een samengesteld gezin. Moeder zijn leert je iets over ‘ogen in je achterhoofd’, over het knopje waarmee ik ‘op rood’ ga, over flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Het leert me veel over “met elkaar samenleven” en hoe ingewikkeld dat soms is en op andere momenten weer zó de moeite waard.
  • Vijf jaar ervaring als eigenaar van Droomdetectives en partner bij Bevlogen Teams. Daar leer ik nog elke dag over het ondernemerschap.

Mocht je nog meer willen weten: natuurlijk kun je ook mijn profiel op LinkedIn raadplegen.

Over Marian

Legt de verbinding tussen persoonlijkheid en bezieling

Ik ben in 1989 begonnen als hulpverlener en maatschappelijk werker in binnen- en buitenland. Na mijn opleiding aan het Instituut voor psychosynthese ben ik gaan werken als begeleidingskundige en docent in het HBO psychosociaal onderwijs. De afgelopen twee jaar zijn daar werknemers in de zorg bijgekomen. In tijden waarin de werkdruk groeit, geeft coaching en supervisie op het werk verlichting.

Ik bied in bedrijven, gezondheidszorg en in het HBO onderwijs supervisie, coaching, intervisie en trainingen aan professionals, die werken met en voor mensen. Niet alleen mijn levenservaring maar ook mijn theoretische kennis en kunde zet ik in om maatwerk te leveren. Belangrijk vind ik je zelf antwoorden ontdekt, vermogen ontwikkelt en in contact komt met jouw eigen wijsheid.

Leren en ontwikkelen zie ik als een onderdeel van het leven. Van alle ervaringen die we opdoen kunnen we iets leren. Maar hoe kunnen we het geleerde toepassen? Hoe kunnen we ons er door laten bezielen?

 Over Mark 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Mijn lijfspreuk geldt niet alleen voor teams, maar ook voor jou. Allemaal hebben we soms iemand nodig om onze dromen, onze diepste verlangens en behoeften te onderzoeken. Stilstaan om daarna met nieuwe energie en een nieuw perspectief je weg te vervolgen. Ik breng je dichter bij jezelf. Naar die plek waar je het weer weet.

Mark is psychosyntheticus voor Droomdetectives en directeur van Bevlogen Teams. Hij werkte langdurig als adviseur en manager voor Schiphol Group en komt nu op vele plaatsen waar hij bevlogenheid aanwakkert.