Special: leren structuren

  • Wil jij ruimte in je hoofd en ruimte in je huis?
  • Wil jij Iets leren waardoor je het huis bij kunt houden?
  • Wil je kunnen vinden wat je nodig hebt?
  • Wil jij je thuis voelen in je eigen huis?
  • Wil je altijd mensen kunnen uitnodigen zonder na te hoeven denken over hoe je huis eruit ziet?
  • Wil je meer duurzaam bezig zijn door niet meer iets te hoeven kopen dat je al hebt, maar niet meer kunt vinden?

Klinkt dit als een utopie? Veel mensen hebben de afgelopen maanden opgeruimd in de tijd dat ze meer thuis waren door Covid. Maar niet iedereen heeft nu een net en opgeruimd huis. Misschien had je helemaal geen vrij omdat je een essentieel beroep had. Of weet je niet hoe je zoiets aan moet pakken. Of werken je huisgenoten niet mee, of denk je dat je er niet goed in bent, of wat dan ook.

Toch kan iedereen de basis van structureren leren. En wie kan structureren, heeft geen probleem meer met opruimen, want alles heeft zijn plaats. Sommige mensen hebben daar een natuurlijke aanleg voor. Dat geldt voor alles in het leven. Zo zijn er ook mensen die ‘handig’ zijn en zo een kast in elkaar timmeren zonder daar ooit les in te hebben gehad. Anderen hebben aanleg voor voetballen, wiskunde of talen. Maar ook als die aanleg ontbreekt kun je iets leren over structuur.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven op een HBO over het structureren van informatie en ben een van de auteurs van het boek Maak het Vindbaar. Deze is als PDF beschikbaar. Generaties studenten heb ik als onderdeel daarvan – ook spullen laten structureren, want dat is meer grijpbare materie. Door Corona heb ik besloten die methode ook uit te schrijven voor iedereen die daar in het dagelijks leven behoefte aan heeft. Als je meer grip krijgt op je spullen, creëer je tijd (want wie kan structureren, hoeft minder op te ruimen). Daardoor geef je creativiteit meer ruimte en daarmee ontstaat weer meer zicht om de dingen te doen die voor jou werkelijk van belang zijn.

Wil je leren structuren? Dat kan op drie manieren:

1. Doe het zelf pakket voor €49. Dit product is tijdelijk uitverkocht.
Hiermee kun je zelfstandig aan de slag. Stuur een bericht met als titel: ‘doe het zelf’, dan laat ik je weten wanneer de nieuwe voorraad binnen is.

2. We doen het samen.
In 2x drie uur werken we samen in de praktijk door alle stappen heen bij jou thuis. Je leert de methode kennen om daarna zelf verder te gaan. Geschikt om de methode in de praktijk te leren kennen. Vraag dit product aan en stuur een bericht.

3. Ik doe het voor jou.
Ik structureer een deel in je huis. Ik geef je les en het geeft je een goede start om zelf verder te gaan. Ik help je op weg in een of meerdere sessies en gaandeweg leer je steeds meer zelf te doen. Zeer geschikt voor grotere projecten zoals een heel huis. Vraag nu om meer informatie of vraag een offerte aan.

Wie voor zichzelf zorgt, zorgt voor de wereld